Horeca

Cum a început povestea KitchenAid

Povestea aparatelor KitchenAid incepe cand Herbert Johnson, un inginer la Hobart Corporation, observa un brutar facand munca grea. Johnson privea brutarul facand aluatul de mana, si a decis ca trebuie sa fie o cale mai buna de a face acest lucru. S-a pornit sa creeze un mixer automatic, iar in 1914 Hobart lanseaza modelul industrial H5 cu o capacitate de pana la 56l . Acest model H5 si-a gasit calea intr-un final in fiecare bucatarie a fortelor navale Americane (US Navy).

In stanga este modelul H5 facut de Hobart, iar in dreapta primul KitchenAid destinat consumatorilor.

Originea numelui. In 1920, compania a lansat primul model destinat consumatorilor, cu o capacitate de 9.5l devenind primul ‘Kitchenaid’. Dupa cum spune povestea, sotia unuia dintre directori a dus acasa aparatul fara nume sa il testeze. S-a intos zicand “Nu imi pasa cum ii ziceti, tot ce stiu e ca este cel mai bun ajutor in bucatarie (kitchen aid) care l-am avut vreodata.”

 

Diferite versiuni de KitchenAid in anii 1920 si 1930

Initial nu a avut mult succes, mixerul avea ca tinta femeile casei de la ferme si se videa in principal in magazine de unelte. KitchenAid a lansat o campania de vanare in forta din usa in usa, cu rezultate in vanzari usor mai bune, dar pretul de $200 (in jur de $2700 in zilele noastre) a facut mixerul greu de vandut. progresiv s-au creat si modele mai mici si mai usore, dar nu mai ieftine.

“Primul mixer a fost introdus pe piata in 1919, dar a fost modelul K conceput de Arens in 1937 care a captivat atentia consumatorilor” – KitchenAid

Faimosul editor, artist si designer, Egmont Arens, a fost insarcinat in creearea unui mixer la pret scazut pentru fiecare bucatarie. Arens a fost editorul artistic al revistei Vanity Fair si cunoscut pentru abilitatile sale de a crea un produs cu un design si ambalaj orientat spre client.

Arens a transformat cu succes mixerul KitchenAid intr-unul irezistibil, iar Model K a fost lansat in 1937 avand un succes enorm. Mixerul lui avand un design neted, modern, marcand standardul de design folosit in continuare de KitchanAid 80 de ani mai tarziu. Pana in ziua de astazi, toate componentele KitchenAid sunt compatibile cu atasamentul frontal ai fiecarul mixer lasant din 1937 incoace.

 

Mixer Model K, proiectat de Egmont Arens

Modelul clasic s-a schimbat putin in ultimii 80 de ani, in afara schimbarii de succes si anume introducerea culorilor in 1955. Mixerul colorat a oferit un avatanj estetic fata de competitie.

Indragit de bucatari celebrii ca si Julia Child si Martha Stewart, mentiunile lor a ajutat la stabilirea unei imagini puternice pe piata, un aparat care nu trebuie sa lipseasca din orice bucatarie moderna. In 1997 a fost ales de SFMOMA ca si mixerul iconic al designului American.

Vezi cum arată produsul în zilele noastre, click

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *