Cuțitul bucătarului: cum să alegi cel mai bun cuțit
[vc_row][vc_column][vc_column_text]Dacă ar trebui să renunți la aproape toate cuțitele din bucătărie în favoarea unuia singur acela este cuțitul bucătarului.Cuțitul este cea mai flexibilă ustensilă din bucătărie când vine vorba de gătit. Și nu este doar flexibil, ci și indispensabil în prepararea majorității felurilor de mâncare.
Orice bucătar știe că un cuțit bun face 80% din treaba din bucătărie, aproape fără efort și cu siguranță fără dureri de cap. Dacă exită o întrebare referitoare la cuțite, atunci acea întrebare este: care este cel mai bun cuțit al bucătarului?
Dar înainte de a răspunde la această întrebare primul lucru care ar trebui clarificat este ce reprezintă acest cuțit al bucătarului.
Ce este cuțitul bucătarului ?
Cunoscut sub denumirea originala din limba engleză chef’s knife, cuțitul chef-ului sau bucătarului pe românește, este un tip de cuțit proiectat inițial pentru tranșarea bucățior mari de carne. Versatilitatea acestuia însă a dus la utilizarea sa pentru aproape toate activitățile de tăiere, tocare, mărunție, feliere, dezosare și transare posibile. Am spune că o bucătărie bine dotată și utilată începe cu un cuțit bun: cuțitul bucătarului profi line.
Și să revenim la întrebarea de mai sus care este cel mai bun cuțit al bucătarului?
Răspunsul onest? Nu există nici un cuțit „cel mai bun cuțit al bucătarului”. Ar fi ca și cum ai cere unui violonist să numească „cea mai bună vioară” sau unui arhitect să identifice „cel mai bun material”. Există mulți factori care intră în joc și, în funcție de ce fel de bucătar ești și de modul în care sunt modelate mâinile, corpul și portofelul, ați putea alege unul peste altul. Iată câteva lucruri de luat în considerare:
Stil: Preferați un cuțit hibrid modern, subțire și manevrabil, un cuțit dur în stil occidental sau un santoku mai precis și mai delicat în stil japonez?
Design: Un cuțit bun ar trebui să fie la fel de reglabil ca o mașină de curse cu fiecare aspect, de la curbura lamei până la greutatea suportului până la forma mânerului.
Material: Este oțel dur sau moale? Oțelurile mai rezistente, în cuțite japoneze și în stil hibrid, păstrează marginile pentru o perioadă mai îndelungată de timp, dar sunt mai rezistente la ascuțire. Oțelurile mai moi sunt mai ușoare, dar trebuie să fie îmbunătățite și ascuțite mai des. Mânerul din compozit sau lemn este durabil și confortabil?
Dar cel mai important aspect de departe este preferința personală: Odată ce îndeplinește un nivel de bază al calității, restul este vorba de propria ta preferință. Acest cuțit va fi o extensie a mâinii tale, cel mai important instrument din bucătărie.
Favoritul meu este: Cutitul bucatarului Profi Line, 250/385 mm – aliajul de oțel X50CrMoV15 garantează următoarele caracteristici:- tăiș ascuțit. – tăiș de lungă durată. – ușor de ascuțit. – rezistență ridicată la pete. Aproximativ 50 de pași importanți de producție sunt necesari pentru a fabrica acest cuțit.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][woodmart_shortcode_products_widget number=”1″ orderby=”rand” ids=”1398″][woodmart_shortcode_products_widget number=”1″ orderby=”rand” ids=”1398″][/vc_column][vc_column width=”1/2″][woodmart_shortcode_products_widget number=”1″ orderby=”rand” ids=”1398″][woodmart_shortcode_products_widget number=”1″ orderby=”rand” ids=”1398″][/vc_column][/vc_row]
Lasă un răspuns