10 sfaturi despre cum să începi o afacere în industria HoReCa
Vrei să îți deschizi un restaurant, o cafenea, un bar, un fast-food sau pur și simplu o cantină de succes? Ar fi bine să știi că nu e totul atât de ușor pe cât pare, iar asta am învățat în timp de la clienții noștri, din greșelile și reușitele lor.
Pentru că misiunea noastră este să îți oferim tot sprijinul de care ai nevoie atunci când cumperi echipamente HoReCa, ne-am gândit că ar fi util să împărtășim cu tine 10 sfaturi depre cum să îți deschizi o afacere sustenabilă în industria HoReCa.
Iată care sunt lucrurile pe care trebuie să le ai în vedere atunci când pui pe picioare un restaurant, o cafenea, ori un local care să reziste în timp:
Sfatul 1: Stabilește meniul, apoi cumpără echipamentele!
Nu mai lăsa meniul pe ultimul loc pe listă, deoarece te poate ghida în definirea conceptului. El te va ajuta să îți dai seama de ce echipamente ai nevoie și cât de rentabilă este investiția. Odată stabilit meniul poți apela cu încredere la noi, pentru că în funcție de preparatele pe care dorești să le oferi clienților tăi știm ce echipamente să îți recomandăm.
Sfatul 2: Siguranța și sănătatea să fie felurile principale!
Improvizațiile și sintagmele de genul: „Las’ că merge și așa!” din fericire nu sunt binevenite în localurile din industria ospitalității. Diferența dintre un echipament certificat și de calitate și unul care duce lipsă de aceste garanții arată cât de mult ești interesat să le oferi celor care îți vor trece pragul cele mai bune servicii. Dacă te gândeai să faci compromisuri la acest capitol ar fi bine să revii asupra acestei decizii.
Sfatul 3: Gândește-te întâi la flux, după care la design!
De multe ori ne uităm pe internet la modele de bucătărie și ne focusăm atât de mult pe aspectul ei încât uităm să punem accent pe utilitate. Nu pierde din vedere faptul că în bucătărie se lucrează mult și contra timp, de aceea personalul are nevoie de un traseu cât mai simplu pentru a pregăti mâncarea sau băuturile. Ceea ce poate ar părea atrăgător vizual poate fi dăunător procesului de preparare, de aceea îți recomandăm să ne ceri sfatul.
Sfatul 4: Optează pentru o bucătărie ușor de întreținut în timp!
Ai atât o obligație legală, cât și deontologică să păstrezi mereu curățenia în zona de preparare. Ar fi dificil să muți în fiecare zi echipamentele de pe pozițiile lor pentru a îndepărta cum trebuie mizeria, de aceea îți recomandăm o pardosea fără rosturi, cu scurgere, pentru a putea folosi jeturi puternice de apă pentru curățat și ai grijă ca echipamentele să aibă picioare de susținere, deoarece acestea permit accesul ușor pe sub dispozitive.
Sfatul 5: Nu uita de misiunea echipamentelor atunci când le aranjezi!
Știm că sfatul ăsta pare a fi unul la mintea copiilor, dar ați fi surprinși câte cazuri de defecțiuni am întâlnit din această cauză. Treaba este simplă: rece la rece și cald la cald, pentru că majoritatea echipamentelor au nevoie de un mediu propice funcționării. Nu pune un cuptor lângă un frigider, nici invers, deoarece rezultatul nu te va bucura.
Nu ai apucat să îți notezi ideile principale? Nu-i nimic. Îți oferim o recapitulare a primelor 5 sfaturi:
Sfatul 6: Achiziționează nu doar echipamentul, ci și serviciile!
Acceptă să lucrezi cu întreprinderi care nu îți vând doar produsul, ci îți garantează și servicii adiționale favorabile. Garanție, posibilitatea furnizării de piese de schimb sau suportul tehnic post-garanție cântăresc greu atunci când chiar ai nevoie de ele, de aceea noi le avem integrate în pachetul nostru de servicii de bază pe care le oferim.
Sfatul 7: Caută cât mai multe informații despre echipamente!
Tehnologia avansează în fiecare zi și e posibil ca un echipament ce îți poate ușura munca tocmai să fi apărut pe piață. Atunci când intri în sectorul ospitalității fă-ți temele și informează-te legat de inovațiile din domeniu, deoarece poți câștiga timp și bani doar alegând echipamentele corecte. Oricum, să știi că și la acest capitol te poți baza pe noi. 😉
Sfatul 8: Mergi și cercetează piața pentru a înțelege tendințele!
Înainte de a fi antreprenor în industria HoReCa e important să fii un client foarte bine obișnuit cu sectorul, motiv pentru care nu strică să te uiți în curtea vecinului. Explorează și observă plusurile și minusurile afacerilor pe care le consideri concurența ta și adoptă tendințele pozitive, iar pe cele negative înlătură-le de la bun început.
Sfatul 9: Nu uita să le spui oamenilor de investițiile tale!
Dacă ai investit serios în afacerea ta nu strică să le spui celor care îți trec pragul de punctele tale forte. E drept, bucătăria nu e pentru clienți, însă este bine ca aceștia să știe că nu ai făcut și nu faci rabat de la calitate. E posibil ca unii să.nu fie interesați de eforturile tale, însă alții îți vor aprecia dedicarea și vor înțelege că serviciile sunt, într-adevăr, cele care pretind a fi.
Sfatul 10: Creează legături puternice și de durată cu furnizorii!
Loialitatea e o virtute în sectorul HoReCa, de aceea privește fiecare colaborare ca pe o relație de prietenie serioasă. De altfel, o relație profesională pe termen lung aduce beneficii extra și poți deveni în timp un client al căror nevoi devin prioritare pentru furnizori.
Iată o scurtă retrospectivă a ultimelor 5 sfaturi:
Sperăm că toate sfaturile de mai sus te-au convins că începi o afacere în industria ospitalității așa cum trebuie, iar dacă ai nevoie de mai multe detalii sau de ajutorul nostru, îți stăm la dispoziție. Tot ce trebuie să faci e să ne contactezi. Dacă vrei să ne scrii sau să ne suni apasă aici.
Comments (1)
Fain. Nimic despre personal, despre cum să construieşti o echipă, cum să oferi o experiență oaspeților, etc. Aşa fac majoritatea. Bagă bani în aparatură şi în educație nimic. Ne mai şi mirăm de ce am ajuns unde am ajuns…