Horeca

Cum să faci în 7 pași simpli o cafea aromată la tine acasă

cafetiera

O cafea bună îți poate face ziua și mai bună. Știm asta foarte bine, pentru că și noi, băutorii de cafea de la Horeca Express ne dregem ziua cu câte o cafeluță la ore fixe.

Pe lângă asta, mai știm că acum, când stăm mai mult pe acasă și reînvățăm să prețuim micile plăceri ale vieții, cafeaua rămâne un tabiet în jurul căruia ne facem planuri, punem țara la cale (o mică bârfă n-a omorât pe nimeni, nu?) sau pur și simplu ne tragem sufletul.

De dragul și dorul cafelei cu gust adevărat, amar și zdravăn, dulceag și catifelat, ne-am gândit astăzi să vă oferim 7 pași simpli pentru a face o cafea aromată fără să părăsești căminul în cafetiera CAPRI pe care am testat-o noi pe bune.

cafetiera capri

Pentru cei care iubesc cafeaua și prețuiesc modul de preparare tradițional al acesteia, cu iz turcesc, dar și pentru cei care cred în calitatea italiană a cafetierei CAPRI rețeta unei cafele reușite sună cam așa:

Pasul 1: Umpleți ibricul cu apă rece până la supapă, așa cum vedeți în imagine.

cafetiera capri

Pasul 2: Introduceți recipientul pentru cafea în ibric.

cafetiera capri

Pasul 3: Umpleți rezervorul cu cafea până când are o formă piramidală fără să tasați cafeaua.

cafetiera capri

Pasul 4: Înfiletați bine partea superioară a ibricului cu baza acestuia asigurându-vă că nu există scurgeri din ibric.

cafetiera capri

Pasul 5: Porniți aragazul sau plita și puneți ibricul pe foc, astfel încât flama să acopere uniform baza cafetierei.

cafetiera capri

Pasul 6: Țineți ibricul pe sursa de căldură până dă în clocot cafeaua, însă nu lăsați cafetiera pe foc prea mult timp, pentru a nu deteriora garnitura de etanșare și pentru a nu modifica gustul cafelei prin fierberea excesivă.

cafetiera capri

Pasul 7: Opriți arzătorul, deschideți capacul cafetierei și amestecați cafeaua cu o linguriță pentru un gust mai plăcut și pentru un aspect mai cremos.

cafetiera capri

Nu-i așa că e simplu? Dacă îți dorești cafetiera din aluminiu CAPRI o găsești în oferta noastră în 3 dimensiuni diferite. Cea cu ibricul potrivit pentru o singură ceașcă îl poți cumpăra de aici, cea cu ibric numai bun pentru 3 cești de cafea de aici, iar dacă ai mulți prieteni de găzduit la tine acasă, cafetiera cu ibricul ce poate da în clocot dintr-un foc 6 cești îi disponibilă aici.

Related Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *